Alfred Backa

Finland hundranånting

1917–2017

Så här gott har du aldrig skrattat då du läst om Finlands historia

Vad är högerextremt i båda ändarna med Kekkonen i mitten? Om du svarar Republiken Finlands historia så har du en rätt så mörk humor och världssyn. Då är det här boken för dig! 
På hundra uppslag avhandlar komikern Alfred Backa Finlands första hundra år. Vi går från nationens första stapplande år till Lapporörelsen, tar en avstickare in i tre krig, får besök av Hitler, vänder ryggen åt Hitler för att bli Sovjets bästa vän, radikaliserar studentrörelsen, skaffar ny president, går med i EU och avslutar med nationens färskaste stapplande år. Vi får till och med en inblick i framtiden och allt vad den har att bjuda på. Och det är inte bara Finlands händelser det skojas om, när du har läst den här boken har du lärt dig hela världens historia. I alla fall de viktigaste bitarna.
Finland hundranånting är en bok som passar alla. Gamla människor som har glömt hur det var när det begav sig och unga människor som inte var födda när det begav sig. De som vill lära sig hur vi blev det land vi är i dag och de som bara vill skratta åt eländet. 

Recensioner

Boken Finland hundranånting kan med fördel lämnas framme på soffbordet under julhelgen. Den är perfekt att slå upp i och bjuder garanterat på diskussionsunderlag och skratt. Backa har nämligen lyckats med konststycket att kombinera historiska fakta och humor. ... Jag gillar speciellt mycket att han lagt tid på att får både språket och layouten att matcha sitt årtionde.
Katja Nyman, Österbottens Tidning

hans bok är mycket mer än en skämtsam berättelse om Finland. Han har gjort ett ambitiöst researcharbete. Boken är full av kunskap och nyttiga påminnelser om händelser och personer som formade dagens Finland. Den humoristiska tonen gör boken lättläst och underhållande. 
Layouten är värd en mässa för sig.
Petter Lobråten, Ålandstidningen 

Finland hundranånting

Fotograf:

Fotograf:

Fotograf:

Provläs

30.00 €

Köp