Tomas Jansson

Linda

Linda har alltid varit en sökare, så mycket är klart. Men vad är det hon söker?
När den nya flickan Mia stiger in i gymnasieklassen, med punkfrisyr och världens snedaste leende, vet Linda att hon inte längre behöver söka ensam. De två blir snart tre, när den missanpassade Rasko blir en del av gänget.
Efter gymnasiet, under de magiska åren efter murens fall, hamnar Linda i Berlin. Hon hittar en delad stad, en stad där såren fortfarande är djupa men möjligheterna obegränsade. Hon hittar också Robert, en ödeskamrat, och via honom en helt ny värld.
Resan går vidare genom 1990-tal och kvinnoforskning och ett uppvaknande Åbo, och turer med en gammal Plymouth där allting känns så lätt. Men är det tillräckligt?
 
Tomas Jansson skriver med värme och precision om de svåra ungdomsåren, om att hitta och förlora sig själv. Romanen blir ett porträtt av Åbo och Berlin och 90-talet i lika hög grad som av människorna.

Här kan du lyssna på en Spotify-spellista med alla låtar som på ett eller annat sätt spelar en roll i romanen Linda.

Recensioner

När kärleken sedan kommer igång bjuder Jansson på en passionerad historia där ohjälplighetens, lyckans och sorgens spel ger läsaren genuin glädje. Det är som på bio! /---/ Huvudrollen spelas av tidskänslan, stämningarna; romangestalternas försök att göra sig hemma i dem och i sig själva kommer läsaren nära.
Michel Ekman, Hufvudstadsbladet

Linda Provläs

28.00 €

Köp