Irmelin Sandman Lilius

Sjutusen år. Del 2

En biografi över Carl-Gustaf Lilius

Irmelin Sandman Lilius fortsätter sin biografi över skulptören, författaren, debattören men också älskaren och familjefadern Carl-Gustaf Lilius. Del 2 börjar i november 1957 med att Irmelin och Carl-Gustaf gifter sig. Det unga paret har bestämt sig för att bo i Carl-Gustafs barndomshem, Villa Lilius, i Hangö. Bröllopsresan går till Sverige, till Lund där Irmelins mamma Tutu, författaren Rut Forsblom, bor med sin nya familj.
Sjutusen år är också berättelsen om ett konstnärsäktenskap där både Carl-Gustaf och Irmelin skulle förverkliga sig själva. 1958 föddes dottern Muddle. Redan från tidiga år fick hon följa med på studie- och arbetsresor till Grekland, Rom och Paris. Carl-Gustaf etablerade sig som ett av den yngre generationens intressantaste namn och han ställde ut sina visionära, stolta skulpturer bl. a. i Konsthallen och på Amos Anderson-museet i Helsingfors. Samtidigt skrev Irmelin böcker som småningom lästes i hela Europa. Carl-Gustaf var en passionerad och impulsiv brevskrivare, han kunde älska och dyrka men också brusa upp och göra slut. Vissa vänskaper, t. ex. med konstkännaren och kritikern Erik Kruskopf, räcker livet ut.
Livet i Villa Lilius påverkades också av dramatiska händelser i släkten och perioder av stor fattigdom när pengarna inte ville räcka vare sig till konstnärsmaterial eller mat. Men boken handlar också om viktiga resor, vänskaper och en ständigt växande lojalitet med förtryckta folk i hela världen. Rikt illustrerad med fotografier och teckningar.

Sjutusen år. Del 2
Slutsåld