Kasper Strömman

"Kasper Strömman är en idéspruta, katalysator, ifrågasättare, stand-up-komiker inom grafisk formgivning och ett proffs som har förmågan att öppna kollegornas ögon för det nya. Strömmanis specialverktyg är The Kasper Strömman Design Blog. Förutom att blogga gör han grafisk design, illustrerar och tecknar serier." Grafia

Kasper är en illustratör som gillar körsbär, bananer, Toblerone och att cykla. Efter att ha pluggat grafisk form i London flyttade han in i sin soliga studio i prunkande Berghäll, Helsingfors, där han nuförtiden spelar bordsfotboll med sina begåvade kollegor. Hans enda problem i världen tycks faktiskt vara vresiga pensionärsgrannar, vilket ju inte är så farligt trots allt. För tillfället fotograferar Kasper stolar som folk ställt på temporära platser samt fälgkapslar som ramlat av bilar.

Pris
Soffpotatisen fick ett hedersomnämnade bland de 1500 bidragen i den stora nordiska bilderbokstävlingen 2004.
 

År 2013 valde Grafia Kasper Strömman till Årets Grafiker med motiveringen: "Valet kan av många tyckas vara ett underligt drag. Han är inte känd för att planera företagsgrafik eller reklam. Däremot är Strömman är känd av dem som följer med grafisk formgivning och urban kultur i Finland och på andra håll i världen. 

Kasper Strömman är en idéspruta, katalysator, ifrågasättare, stand-up-komiker inom grafisk formgivning och ett proffs som har förmågan att öppna kollegornas ögon för det nya. Strömmanis specialverktyg är The Kasper Strömman Design Blog. Förutom att blogga gör han grafisk design, illustrerar och tecknar serier. Läs mer här.

Kasper Strömman
Fotograf: Juliana Harkki Ladda ner fullstor bild