Mikaela Sonck

Jag skrivet helst om allt det där vi lärt oss att inte prata om, sanningen om människan. Jag beskriver verkligheten som den är, utan filter. Jag skriver om teman som står mig nära hjärtat, teman som kräver förklaringar och fördjupning, och som av olika orsaker tystats ner. Litteratur är för mig läran om människan, och blir således den viktigaste läran.

Mikaela Sonck är född 1975 i Ekenäs och jobbar som nyhetsreporter i radio och TV samt som freelancefotograf. Hon har studerat litteratur och journalistik i Helsingfors, Stockholm, Århus och i London. Sedan slutet av 90-talet har Mikaela skrivit manuskript och fungerat som programvärd för barnprogram på TV, som redaktör för faktaprogram, som programvärd för reseprogrammet På Luffen och producent för Svenska Yles webbsidor. Hennes fotografier har man kunnat se på utställningar i Stockholm, London, Helsingfors och i Ekenäs. 

 

Mikaela flyttade till London 2003 och jobbade under fem år på MTG Viasat med Sveriges TV3. Efter ett mellanspel i Ekenäs bor hon för tillfället i Stockholm. Under vintrarna har Mikaela många år rest och arbetat på barnhem för HIV-positiva barn i Thailand, undervisat engelska på barnhem i Cambodia, Bolivia och i Indien, deltagit i meditationsläger i Indien och jobbat med hemlösa i London och med ett flertal globala välgörenhetsprojekt med fokus på barn. Hon föraktar orättvisor och jobbar aktivt för barnens rättigheter. Mikaela är ofrivilligt barnlös.

 

 

Mikaela Sonck
Fotograf: Kenneth Bamberg Ladda ner fullstor bild