Ulla Donner är månadens illustratör i mars

Ulla Donner är månadens illustratör i mars

Vi har bjudit in ett gäng härliga illustratörer för att skapa varsin bild till framsidan på vår sajt. Under vårens lopp får ni ta del av deras tolkning av temat böcker, läsning och bra feeling. I mars presenterar vi Ulla Donner, som debuterar med serieberättelsen Spleenish i april.

Vad ritar du helst?

Människor, trassliga slingor, blommor.

Vad är det svåraste att rita?

Miner och teknikprylar.

Vilka är dina förebilder/favoritillustratörer?

Det varierar. De som jag inspireras mest av har ofta en stil som jag inte själv kan göra, bara beundra. Många av mina vänner från studierna i grafisk design är sanslöst bra och originella, till exempel Antti Kekki och Pauliina Holma. Som barn älskade jag mest alla bilder på djur, samt Poul Ströyers och Tove Janssons kraftfulla och lite magiska bilder. Nej till vardagsmurr.

Var hittar du inspirationen?

I naturen, hemma hos andra, på gatan och på instagram.

Ditt bästa tips för att få igång kreativiteten

Åka till en ny plats / stänga av internet / vakna tidigt.

Vilken av dina bilder är du själv allra mest nöjd med?

Är nästan aldrig nöjd, men om jag kan visa upp någonting utan att skrumpna ihop av skam så är det bra. Övar mig genom att posta teckningar på instagram.

Ditt svåraste uppdrag genom tiderna?

Jag skulle göra några illustrationer till en tidning för några år sedan. De verkligen hatade allt jag gjorde och skickade sarkastiska, elaka mail. Det lilla illustrationsuppdraget blåste i mitt huvud upp bortom alla proportioner, jag led av sömnlöshet och tyckte att de via sitt ogillande av mina idéer och de hemska mailen underkände mig som människa. Slutresultatet var ingen nöjd med. Illustrerade inte på väldigt länge efter det.