Julia Mäkkylä

Apelsinfågeln

Smart och sinnlig debut

Moeko hade alltid varit otroligt vacker. Hon utstrålade en stark sexuell kraft, väl gömd bakom ett barnafriskt ansikte. Moeko med sitt kortklippta svarta hår, sina fylliga läppar och stora ögon hade alla lindade runt sitt finger, och jag var tydligen inget undantag. Ibland hade jag en känsla av att hon kunde bli kejsare om hon bara bestämde sig för det. Allt hon önskade sig gick nämligen på något märkligt, nästan magiskt sätt alltid i uppfyllelse.

Moeko har slutat gå ut. Ensam i sin lägenhet i Osaka livnär hon sig på apelsiner, natto och män. Chinatsu förser henne med både det ena och det andra.

I en annan stad har Yasuko bestämt sig för att genomgå en förvandling. Hon ska äntligen bli den bästa versionen av sig själv.

I samma stad bor också Yuta, som tror att hans fru bedrar honom. Under en nattlig promenad ser han ett lysande skepp som kan vara början på ett nytt liv.
 
Julia Mäkkyläs noveller är laddade med mening och fulla av överraskningar. Med humor och skarp blick för detaljer berättar hon om människor i ett japanskt samhälle. Dessa människor förenas kanske av sin ensamhet, men också av sin längtan efter något större.
 

Apelsinfågeln

26.00 €

Köp