Malin Kivelä

Australien är också en ö

Egentligen är det här en hemskt lång historia. Men en tät roman om Ole som blivit lämnad på mormors Ö när mamma och nya bebin och Kennet åkt till Toscana. Om mormor som röker och vispar med sin röda fläta och alltid gör som hon vill och morfar som är grå i huden och har varit med i Kriget. Men också om fiskmåsar som pratar svenska, om Runar som luktar mest i hela världen, om att simma med Linna och om tår.

Malin Kivelä är född 1974 i Helsingfors, grundande medlem i Skunkteatern och har jobbat som journalist, bl.a. på Ny Tid. Det här är hennes debut, en sällsynt säkert skriven tragikomisk uppväxthistoria med en alldeles egen röst och humor.

Recensioner

Malin Kiveläs språk är fräscht, fördomsfritt och fullt av uppslag och konnotationer. En härlig blandning av olika stilarter och stilnivåer.

Australien är också en ö är en betagande debutbok som förmår göra sommarparadiset till en mångskiftande plats där hemligheterna och tvivelsmålen eggar läsarens fantasi och gör läsningen till en både hejdlöst rolig och samtidigt smärtsamt insiktsfull läsning.

Marit Lindqvist i Rapido, Radio Vega

Bästa finlandssvenska romanen på länge

Harriet Jossfolks rubrik i Österbottningen

Malin Kivelä framstår som en genuin berättarbegåvning och har gjort en lovande och övertygande debut.

Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser

Australien är också en ö
Slutsåld