Janna Thorström

Buktalaren

BOKCIRKEL

I november 2009 diskuterades Buktalaren i bokcirkeln på vår webbplats. Också författaren deltog i diskussionen!

Janna Thorströms andra roman Buktalaren är en berättelse kryddad med färg, sinnlighet och eftertanke. Det indiska nuet och mytens och sagans Indien varvas med en skildring av dået och uppväxten i Finland. Thorströms berättarjag möter människor som rör på sig och är på väg och som letar efter sin plats. De lever i en värld där vänskapen, diskussionerna och lusten är mer bestående än kärleken. Texten är, liksom i Vinterbad, fysisk och jordnära och fylld av omsorgsfullt målade ordbilder.

Utkommer i augusti/september

Recensioner

Thorströms nya bok heter Buktalaren och är en vacker och omsorgsfullt skriven berättelse som pendlar mellan lustfylld sinnlighet och meditativ filosofi.

...

Janna Thorströms språk är en ren njutning att läsa. Det är vackert och sinnligt samtidigt som det är noggrant och eftertänksamt. Hon är dessutom en god miljöskildrare och en skarp skildrare av människors inre psykiska tillstånd.

Buktalaren är en bok som för in läsaren i ett eftertänksamt och meditativt tillstånd och som fungerar som en ögonöppnare för livets storslagenhet.

Janna Thorström är utan tvekan en begåvad författare som jag hoppas få läsa fler böcker av.

Rickard Lindholm, Vasabladet

Kärlekssorger, hopp, sjukdom och rotlöshet flätas samman i en mjuk, kryddig och färgstark miljö som hjälper till att dämpa det svåra.

Författaren har en förmåga att beskriva de självupplevda massagebehandlingarna så varmt vibrerande, sinnligt och doftande att man nästan känner smekningen på den egna huden. Det här gör hon genomgående övertygande bra.

Camilla Lindberg, Västra Nyland

Med ett expressivt och rytmiskt språk, lyckas Thorström skildra en massagebehandling eller ett möte med en groda så levande och innerligt att jag kan känna de heta oljorna eller den lilla grodans första rädsla för kvinnan.

... ett mustigt och flödande språk i kombination med en lidelsefull närvaro av både kropp, rum och känsla ...

Ylva Larsdotter, Ny Tid

Buktalaren
Slutsåld