Annika Sandelin (text) & Linda Bondestam (bild)

Businnan blir kär

Snart tittar ett rufsigt hundhuvud fram

"Jag heter Rackham, vad heter madame?"

Businnan rodnar och blir nästan skygg

för Rackham är så vidunderligt snygg.

En mjukishund och en mjukishund,

två hjärtan som bultar en underbar stund.

Så går det till när mjukishunden Businnan blir kär. Hon rymmer iväg med Rackham och hennes ägarinna Petra saknar henne förfärligt. Men det är inte lätt att hålla liv i den romantiska kärleken för två divor. Businnan återvänder hem, gravid. Och får en mer bestående kärlek: Valpinnan.

Businnan är tillbaka och denna gång på ännu större, vildare och gladare äventyr. Annika Sandelins rim är mer uppsluppna och Linda Bondestams bilder lika färgsprakande och uttrycksfulla. Och vi får igen träffa Nickan, Gullet Jansson, Myrika och alla de andra leksakerna från barnkammaren.

Recensioner

Annika Sandelin är i toppform och levererar roliga verser som sitter fint som högläsning ...

Businnan blir kär är en stimulerande läsupplevelse som på ett finstilt sätt skildrar småbarnsfamiljens brokiga vardag i en genomarbetad bildsättning som är godis för både öga och öra. Ner med bilderboken om Businnan i julklappssäcken så bjuds både liten och stor på en konstupplevelse med långtidsverkan.

Mia Österlud, Hufvudstadsbladet

I Businnan blir kär för Sandelin kärlekstemat till en oväntad nivå. Businnan är gravid med Rackham som hon nyss lämnat. Ingredienser för en mångbottnas och intressant diskussion finns ...

Pia Siegfrids, Vasabladet

... en livsglad bok med traditionella rim, högt tempo och en chosefri hantering av den moderna familjen ... Hursomhelst har Businnan en väldig integritet och närvaro som gör att man känner med henne i varje bild.

Nora Hämäläinen, Ny Tid

Historien känns uppfriskande och modern och i sitt sammanhang till och med pedagigisk.

Bilderna är färgstarka och bildar i kombination med texten en alldeles underbar helhet.

Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Businnan blir kär är en myllrande bilderbok skriven på rim. Den kräver några genomläsningar innan rimmen sitter och ett mjukisdjurs graviditet är inte det vanligaste temat. Illustrationerna är brokiga, färgstarka och fyllda av härliga karaktärer. Olika mönster, i papper och tapeter ser det ut som, bildar i allt sitt kaos en livfull enhet. En bok om längtan, vild kärlek och tillhörighet.

Annika Andersson, BTJ

... en genomarbetad helhet, omöjlig att inte bli glad av.

Blanka Henriksson, Åbo Underrättelser

Businnan blir kär
Slutsåld