Karin Erlandsson

Det blå garnet

En bok om att sticka

Varför är stickning så fängslande?

I tonåren bestämde sig Karin Erlandsson för att förverkliga en dröm och sticka en tröja. Hemma fanns en massa restgarn och av det stickade hon en vacker randig tröja utan hjälp av vare sig mönster eller modell. Tröjan beundrades och den användes länge, känslan av tillfredsställelse och glädje var stor. Ett djupt och livslångt kärleksförhållande hade inletts. Under årens lopp har Karin stickat oräkneliga tröjor, mössor, sockor och vantar till sina kära och till sig själv.

De flesta som stickar ingår i en lång, ofta osynlig, tradition av stickande kvinnor. Medan vi sitter med vårt handarbete kan tankarna löpa fritt och för Karin Erlandsson är stickandet också ett komplement och en motpol till skrivandet.

I sin insiktsfulla och infallsrika bok lyfter Karin Erlandsson fram stickandets historia och begrundar vad stickande och handarbete betyder för oss.
 

Recensioner

Överlag blir jag väldigt sticknödig då jag läser boken, den skulle säkert vara utmärkt som ljudbok att sticka till. Jag kan inte nog understryka vilken stor stickabstinens läsningen orsakade, stundvis fick det mig att fundera på om mitt förhållande till stickning är helt friskt när läsningen om stickning nästan är svår för att det kliar så mycket i fingrarna efter stickor att hålla i i stället för sidor.
Nina Nyman, Hufvudstadsbladet

Det blå garnet

26.00 €

Köp