Lena Frölander-Ulf

En sann historia

Det vådliga och vilda möter vardagen

Tant Nea verkar ganska vanlig. Hon vattnar pelargoner och bjuder på kex. Men om du tittar närmare kanske du undrar varför hon har så rynkiga öronsnibbar
Såna blev de då hon bar Maharadjans diamantörhängen i Burmanesh år nittonhundratrettiofyra. På den tiden lystrade hon till namnet Zabira Finjang och hon dansade i pinglande, knallgula byxor.
Onkel Gunnar verkar ganska vanlig han med, men om du tittar på hans händer ser du att de är täckta av bruna fläckar
De fläckarna är från tiden då han levde som konstnär i Wratizluschka. Han kallade sig Filemon Sachs och han målade suset och duset, och framför allt primadonnorna.
Det här är den sanna historien om vad som hände före Gunnar fick tjänst på skatteverket och Nea blev bokförare. Det är också en berättelse för alla barn som någon gång känt en tant eller farbror med många rynkor. Och naturligtvis en berättelse för alla dem som har levt livet.
Lena Frölander-Ulfs text och illustrationer låter det vådliga och vilda möta vardagen. Det är ömt, klokt och roligt.

Recensioner

Fanfar för fantasin. Lena Frölander-Ulf visar med En sann historia än en gång att hon är en bilderbokskraft att räkna med. Särskilt imponerar hennes breda repertoar... Och bäst av allt: boken växer med varje läsning och tål att uppehålla sig vid länge.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

En bok som säkert inspirerar till samtal om livet förr och hur det var under Kilimanjaros bländande sol.
Susan Sandberg-Ek, EOS

De barn som läser En sann historia kommer aldrig mer att se på sina fastrar, mostrar, farbröder och morbröder med samma ögon. Boken öppnar upp för nyfikna diskussioner kring hur det varit, och är minst lika rolig för oss vuxna.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

En sann historia

18.00 €

Köp