Katarina Gäddnäs & Andreas Dienert

Hem till gården

Om nytt liv i gamla gårdar. Om att renovera grundligt eller lite ditåt. Ruckelrealism är funktion, enkelhet och skönhet. Av kärlek till hus med själ!
En bok full av idéer och inspiration för nytt liv i gamla hus.
Vi börjar i farstun till Katarinas 200 år gamla parstuga på Åland. Och fortsätter till köket hemmets hjärta, och salen/ vardagsrummet ett rum för kalas. Det handlar också om sov­rum och verandor, hemmakontor, teverum och små vindsrum.
Hem till gården är personligt kåserande, kulturhistoriskt in­formativ och ger konkreta renoveringsråd och tips av experter på byggnadsvård och renovering, belysning och uppvärmning. Man kan åstadkomma mycket med vettigt placerade lampor.
Husen i boken är stora och små, rummen är fulla av prylar eller asketiskt tomma, de flesta är gamla och har sett många generationsväxlingar, trender och inredningsidéer har avlöst varandra.
Alla bilder är från gamla gårdar på Åland, vissa kreativt gal­na andra mer sofistikerat estetiska. Helt enkelt: hus med själ.
En vacker, läcker, inspirerande och praktisk bok till alla som antingen har ett hus i behov av större eller mindre upp­ryckning eller som tänker flytta till ett gammalt hus och behö­ver ett ord på vägen.
 
Foto: Andreas Dienert. Grafisk form och bildplanering: Eva-Jo Hancock.
 
Utkommer också på finska på Schildts.
  Pressröster:  
"Hem till gården (...) övertäffar mina förväntningar: den har en varm och opertentiös själ (...) Förhållningssättet till det gamla är lustfyllt, men styrs ofta av en tydlig och pragmatisk - men i dessa sammanhang inte helt vanlig - verklighetsförankring."
Ruusa Viljanen, Hufvudstadsbladet
 
 
"Njutningfullt om hus med själ"
Jan Kronholm, Nya Åland
 
"De många tipsen, kombinerade med lockande texter och illustrationer gör Hem till gården till en bok jag gärna läser många gånger".
LS, Syd-Österbotten

Hem till gården
Slutsåld