Nadja Andersson

Hönans kalas

Hönan ska ha kalas för sina vänner. Hon har skickat fina inbjudningskort och plockat en hel korg med bär. Att baka en kalastårta kan ta ganska lång tid, men Hönan har varit uppe i gryningen. Hon dammar mattorna, diskar koppar och fat, bakar bröd och skär upp äpplen till salladen. Men oj, vad klockan är mycket! Då får Hönan syn på nåt ljusbrunt som ligger och skräpar. En vild jakt med dammsugaren börjar.
Hönans kalas är en berättelse om att tappa fjädrarna men få tillbaka livsmodet tack vare goda vänner. Nadja Anderssons levande och varma bilder i collageteknik bjuder på en stillsam humor.
 

Recensioner

Man känner en stark identifikation med den sönderstressade hönan som bokstavligen tappar kontrollen över sin kropp av bara farten. Sensmoralen i berättelsen är givetvis att det inte är utseendet och det yttre som räknas, utan du är värdefull för den du är oberoende av om du hunnit polera alla glas eller stryka bordsduken. /---/ Bildkollagen är fantasifulla, detaljrika, färgsprakande och fyller hela uppslagen. Illustrationerna är en sprudlande mix av olika mönster, former, material och tekniker som Nadja Andersson skickligt komponerar till olika helheter.
Marit Lindqvist, Svenska Yle
 

Nadja Anderssons berättelse är både rolig och träffande. Här finns humor och dramatik för alla åldrar. Det bästa är ändå att historien är så genomgående bilderboksberättad.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

En fantasifull berättelse med färgstarka illustrationer om en råddig höna.
Johanna Ahlskog, EOS

Hönans kalas
Nadja Andersson

Fotograf:
Nadja Andersson

Nadja Andersson

Fotograf:
Nadja Andersson

Nadja Andersson

Fotograf:
Nadja Andersson

Nadja Andersson

Fotograf:
Nadja Andersson

Provläs
Slutsåld