Johanna Holmström

Hush Baby

Psykologisk thriller i Sibbomiljö

Vråkören är ett villaområde vid kusten i Sibbo. En trygg ficka med en handfull hus och en dystert suckande skog. Ett perfekt ställe för äventyr, men också för fasansfulla hemligheter. Hit flyttar gryndaren Olof med sin hustru Henrika och de två bonusbarnen Lukas och Robin.
  Många år senare återvänder barnpsykologen Robin motvilligt. Vråkören med Vinqvists butik har inkorporerats med huvudstaden och blivit en tummelplats för de rika. De nya överklassvillorna är arkitektskapelser med enorma panoramafönster mot havet och höga murar mot insyn. Under den lyxiga ytan finns stark spänning. Alla är rädda, såväl barn som vuxna. Robin dras in i ett nät av intriger kring välgörenhetsorganisationen som hennes styvfar grundade innan han försvann utomlands. Är penninginsamlingen till barnhem i Östeuropa bara en fasad?

Johanna Holmström har skrivit en Nordic Noir-thriller där fasader rämnar och lögnen byter plats med sanningen.

Recensioner

Hush Baby är lika snårig och mörk som en ogallrad granskog och den ställer stora frågor om identitet, moral och erbjudanden det är bäst att tacka nej till. Holmström är en berättare som vet hur man skruvar till en berättelse ännu ett varv.
Anna Dönsberg, Svenska Yle

Det här är en riktig thriller i den bemärkelsen att den är spännande.
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet

Vi talar thriller i prima skandinavisk klass. Johanna Holmström är inte den som frossar i blodiga detlajer, utan satsar på att successivt trappa upp spänningen till hjärtklappande nivåer.
Petra Lind, Östnyland

Hush Baby passar väl in bland de nordiska spänningsromanerna som funnit enorm popularitet under de senaste åren, där mysterier och mystik tvinnas samman till gastkramande berättelser som med fördel sträckläses. Genom att laborera med ett så klassiskt tema som barn, och med föreställningar om oskuld, visar Holmström att hon är väl förtrogen med thrillerns och skräcklitteraturens genrekonventioner, samtidigt som Hush Baby fått en originell särprägel tack vare Holmströms berättarförmåga, flytande språk och specifika miljöförankring i Sibbotrakten.

Anna von Bonsdorff, Ny Tid

Hush Baby Provläs
E-bok Hårda pärmar

32.00 €

Köp