Camilla Mickwitz

Jason och arga Agnes

NYUTGÅVA AV EN EFTERLÄNGTAD KLASSIKER!
 

I Jasons hus bor många människor, stora och små. Också arga Agnes bor där, och därför ska det vara tyst. 

Man får inte prata i trappuppgången. Man får inte heller skälla där, inte ens om man är en hund. Man får inte spela piano hemma eller sjunga en födelsedagssång för sin vän. Om arga Agnes hör ett ljud slår hon med kvasten i taket eller bankar näven i väggen. Arga Agnes tror att alla i huset skrattar, pratar och grälar bara för att retas med henne. 

Men en dag är det verkligen alldeles tyst i huset. Till sin förvåning blir arga Agnes inte glad, utan rädd. 

Har alla flyttat ut? undrar Agnes och bestäm­mer sig för att kika ut i trappan.

Recensioner

Ytterligare en emotsedd nyutgåva av Camilla Mickwitz (1937-1989) böcker om Jason och hans ensamstående mamma Gudrun finns i bokhandeln. ... Camilla Mickwitz sätter som alltid fingret på de små vardagsproblemen och interaktionen mellan vuxna och barn.

Denise Lindell, Österbottens Tidning

 
I dag när böcker har blivit färskvaror och fjolårstitlar rensas bort för att ge rum åt det nya ÄR det extra välkommet med nyutgåvor som tillåter oss att blicka bakåt. För det ändamålet är Camilla Mickwitz sympatiska Jason-böcker ypperliga. Genomdrivet berättade i både text och bild Mickwitz var ju även hyllad animatör visar de att 2000-talets finlandssvenska bilderboksboom inte uppstått ur intet.

Maria Lassén Seger, Hufvudstadsbladet

Verket är en genomsympatisk vardagsberättelse som handlar om att hitta kompromisser och lära sig av andra. Mickwitz har en fantastisk förmåga att uttrycka känsla, personlighet och händelseförlopp i bild. Den genomtänkta dynamiken gör att Jason och arga Agnes är till glädje och inspiration för läsare i alla åldrar. Det finns en beklaglig missuppfattning om att barnböcker skulle vara enklare än vuxenböcker och att bilder bara är dekorativa element. Inget kan vara mer fel och ett bra exempel som bevisar motsatsen är Jason och arga Agnes

Eva Korsbäck, Vasabladet

 

 

Jason och arga Agnes

18.00 €

Köp