Mikaela Sundström (text) och Linda Bondestam (bild)

Linnéa och änglarna

"Det var en gång en värld ovan molnen. En värld med kullar och dalar, bagerier och bokhandlar, orgelblåsare, vingaverkstäder och spårvagnar på räls. Högt där uppe på ett av de allra mjukaste och luddigaste av de vita tussarna, i ett gult hus med himmelskt sköna blomrabatter, bor Linnéas mamma, Mamma Ängel."

Linnéa bor på jorden med sin pappa och det är sommar och tillvaron doftar frihet och hägg och roliga dagar. Men just den här sommaren då Linnéa fyller sju år händer något hemskt: pappa blir förälskad i en tant.

Mikaela Sundström debuterar som barnboksförfattare efter sin kritikerrosade och Finlandiaprisnominerade första roman Dessa himlar kring oss städs. Linda Bondestam har gått en 4-årig illustratörsutbildning i London, detta är hennes första bilderbok.

Linnéa och änglarna har sänts som tv-serie i alla de nordiska länderna och i Holland.

Recensioner

... formuleringsglädjen och komplikationsnivån i språket är ovanlig ... en bok att återkomma till ... Både bild och text erbjuder på något utöver det vanliga, en sinnlig bok att bli berörd av.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

... en härligt mustig saga, fantasirik och ställvis poetisk ... en både livsbejakande och klok bok, som handskas osentimentalt och mångfasetterat med människors problem och känslor.

Mary-Ann Bäcksbacka, Västra Nyland

Linnéa och änglarna
Slutsåld