Mia Franck

Marlek

En lek med mardrömmar

I den lilla staden Björknäs fortsätter solen att värma och människorna lever sina liv som vanligt. Ändå är allting annorlunda.
Björknäsbor med märkesväskor förirrar sig in i Birkenesskogar. Svampplockare upptäcker ett orange vilddjur i Björknäs. De magiska, mörka gångarna mellan Björknäs och det uråldriga Birkenes står vidöppna. Världen vrider sig i förväntan.
Maran Mati Creutz har äntligen fått sitt minne tillbaka, men hon har mist förmågan att knyta martrådar. Det är inte längre hon som skapar drömmar, det är drömmarna som styr henne. Och en maras mardrömmar är farliga.
Mati tar sig tillbaka till Birkenes för att förstå hur hon ska kunna återerövra sin marmakt. I Birkenes har härskaren Sjur gjort de magiska till allas fiender. Det går inte längre att lita på någon.
För sin döda syster Angelicas skull, för sin egen skull, för Björknäsbornas, ska Mati hitta rätt bland labyrinterna i Birkenes. 
Matis lek med trådar har sitt pris, och den som sig i leken ger måste möta sina mardrömmar.
Marlek är den avslutande delen i trilogin om maran Mati.

Recensioner

  

Franck är en mästare på att skildra känslor, stämningar och miljöer så att de sipprar ut genom boksidorna och gör läsaren fullständigt hänförd.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Marlek