Henrika Andersson

Nagu-Nalle på djupa vatten

Nagu-nalle och hans vänner ger sig ut till havs i riktning mot Nagu!

Den älskade Nagu-nalle som vi minns från Nagu-nalles egen bok och Nagu-nalle, min amour är tillbaka på nya äventyr.
Då katten Morris sprider skräck bland mjukisdjuren i familjen Sandberg kläcker Nagu-nalle en desperat plan. De skall rymma!
Tillsammans med sina vänner leoparden Lala, ormen Olle och marsvinet Frille ger sig Nagu-nalle ut på ett äventyr som leder genom den nattliga staden till båthamnen, ombord på segelbåten Snarken, och slutligen ut på havet med fören riktad mot sommarstället i Nagu.

Med svartvita illustrationer av Finlandia Junior-vinnaren Christel Rönns.

Havet var vilt och stort, mörkt och mäktigt som ett urdjur. Med darriga tassar ställde jag mig intill en sten. Vågorna skummade och stänkte mot klipporna. Vattnet skiftade från vitt till grått, från grått till svart och tusen nyanser av blått. Jag kunde inte sluta stirra. Havet hypnotiserade mig.   

Recensioner

/---/ den är en njutning att läsa. Det är både en härlig bok för bladvändande sträckläsning och en fyllig högläsningsbok med smak av sommar.
Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Den här berättelsen om Nagu-nalle är mer fartfylld än föregångarna och väcker intresse på ett nytt sätt. Boken är en kapitelbok och språket är lättläst, vilket gör att den passar både som högläsningsbok och för barnen att läsa på egen hand.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Nagu-nalle på djupa vatten är en spännande berättelse om en segeltur där deltagarna, en leopard, en orm och ett marsvin är lite motvilliga passagerare. Vatten är, som man kan tänka sig, inte så lyckat för tygdjur. Men under resans gång vänjer de sig. Att det kan vara bekanta farvatten för den läsare som rör sig till sjöss är också ett plus. /---/ Att vi alla är olika och ska behandlas med respekt är en självklarhet. Att flere kapitel dessutom slutar med förväntan och spänning gör ju inte läsningen sämre. Jag vill varmt rekommendera den här båtturen till Nagu som högläsning eller som egen läsning. Anna Dönsberg, Radio Vega

Nagu-Nalle på djupa vatten nominerades till Arvid Lydecken-priset 2017 med motiveringen:
"När Nagu-nalle märker att han blivit övergiven av barnen och att familjens katt blivit farligt stor, bestämmer han sig för att rymma. Det spännande havsäventyret i riktning mot Nagu sveper läsaren med sig. Anderssons mångbottnade och välskrivna barnroman avbildar vänskap och vikten av gemenskap på ett varmt vis. Den filosofiska och uppfinningsrika Nagu-nalle är en betagande bekantskap bland nallarna i barnlitteraturen."

Nagu-Nalle på djupa vatten
Christel Rönns

Fotograf:
Christel Rönns

Christel Rönns

Fotograf:
Christel Rönns

Christel Rönns

Fotograf:
Christel Rönns

Christel Rönns

Fotograf:
Christel Rönns

Christel Rönns

Fotograf:
Christel Rönns

Provläs
Slutsåld