Henrika Andersson (text) och Christel Rönns (bild)

Nagu-nalles egen bok

Nagu-nalle är en vit nalleknatting som kommer till sommarparadiset Nagu och döps i apelsinsaft av den lilla pojken Benjamin.

"När blommorna en efter en slocknade i rabatten visste jag att hösten hade kommit. Familjen packade sina väskor och låste sitt sommarhus. Benjamin vinkade hejdå genom fönstret och jag blev ensam kvar med humlorna i Lekstugan. Kvar på bordet stod koppar med blåbär och barr. I den blåa gungstolen satt jag, hörde stormarna komma och gå medan regnet sköljde över Solberget."

Men en dag har Nagu-nalle blivit så stor att han får åka med till storstaden Helsingfors, och därifrån ut i världen!

En mysbok, en trygghetsbok om Nagu-nalle, hans två familjer och deras resa till Frankrike. Tonen är drömsk, mjuk och ömsint, boken är berättad med nalletempo och ur nalleperspektiv - Nagu-nalle skriver själv dagbok om hemligheter, härligheter och hemskheter.

En perfekt högläsningsbok, en kapitelbok för barn från ca 4 år, med svartvita illustrationer av Christel Rönns.

Recensioner

Hennes språk är högst njutbart, utmejslat. Ömsom ystert, ömsom milt poetiskt. Smakar bra i munnen. Vill läsas högt. Ofta. Det är en utpräglad omläsningstext...

Christel Rönns svartvita illustrationer är lekfullt charmiga.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

En härlig Nagu-nalle

Henrika Andersson har en, som det verkar, outsinlig fantasi, humor och djup förståelse för barnens behov av vardagsnära, ömsinta sagor, där det farliga och hemska finns, men övervinns.

Mary-Ann Bäcksbacka, Västra Nyland

Nagu-nalles egen bok är skön och varm som en nallekram.

Iris Backlund Östra Nyland

Jag tycker det är en helt underbar bok, den berättas verkligen med nalletempo ur nalleperspektiv, som det står på baksidan. ... Jag väntar redan på nästa bok av Henrika Andersson Rigmor Arvidsson, BTJ

Nagu-nalles egen bok
Slutsåld