Milena Parland & Alexander Reichstein

När månen skrattade

och andra sagor berättade i vårt land

Det spelar ingen roll om du är 8 eller 80, dessa sagor tillhör alla

Alla känner till sagan om räven och rönnbären, men vem kan sagan om den onde drakkungen, eller legenden om imamen Hodja och hans åsna? Vem vet hur det gick för den stolta Brynhild i Nibelungensången?
I boken När månen skrattade och andra sagor berättade i vårt land, finns femton sagor som gamla och nya invånare i vårt land burit med sig från fjärran länder. De har vävts in i en ramberättelse som utspelar sig i den magiska staden Helsingfors, där bokens sagosamlare går på jakt.
Läsaren bjuds på både roliga och spännande sagor, och dessutom på några rysligt hemska. I förbifarten slinker det med en del nyttig kunskap om sagornas ursprung. Det rytmiska och färgstarka språket lockar till högläsning, men berättelserna går också bra att läsa på egen hand. Alexander Reichstein står för bokens betagande illustrationer, gjorda i tyger från världens alla hörn.

Recensioner

Milena Parland visar med sin samling folksagor, som jag läser med djup fascination, att vi alla är barn. Något av det bästa med boken är de fantastiska illustrationerna. Dem står Alexander Reichstein för. Förutom att man lär sig mycket om berättartraditionen i olika kulturer, får man också många intressanta detaljer.
Gunilla Heick, Vasabladet

Det förefaller mig som om  här boken kunde bli en milstolpe på vägen till  förståelse av vad finländsk identitet är. ...
Milena Parland dröjer inte för att vänta på att någon annan ska förklara det, utan hon samlar ihop en bok av det som formar uppfattningen om livet hos tusentals barn i Finland då de växer upp: sagorna de hör.
Hon ger oss på så vis en möjlighet att ta del av det som folk läser för sina barn på riktigt, så att vi slipper förlita oss på moderna legender ... om hur våra grannar från nära och fjärran ser på livet.
Spektr

Sagor med lyster och kraft. Parland förvaltar sagosamlarens uppgift med hängivenhet och utsökt språkkänsla. De smärre moderniseringar som gjorts är utförda med varsam hand. Detta är sagor som framkallar rysningar av såväl välbehag som skräck, just så som de allra bästa sagorna som stått sig i århundraden gör.
Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

När månen skrattade är ett välkommet tillskott i bokhyllan-det är tacksamt med en uppdatering och påminnelse om de många spännande sagor som finns att berätta.
Yasmin Nyqvist, Åbo Underrättelser

När månen skrattade Provläs

26.00 €

Köp