Kaj Hedman

Panikboken

En berättelse om Borderline

Kaj Hedman, poet och kulturjournalist, beskriver i Panikboken - en berättelse om borderline, hur det är att leva med panikattacker och svårigheter att hantera känslor. Uppväxten som "Lillprinsen" i en prästfamilj, där stor kärlek och stora krav stred mot varandra, innebar en svag grund för personlig mognad. En ständig tvekan på tröskeln till vuxenvärldens ansvar ledde till en flykt in i fobiernas, ångestens och tvångets snäva värld.

I ett samhälle där ordet panik mer och mer präglar vårt sätt att tänka och vara blir författarens berättelse om sitt liv i en avgränsad värld av litteratur, musik och känslor på ett paradoxalt sätt allmängiltig. Hur leva med ett handikapp som har sin grund i det psykiska men yttrar sig i svåra fysiska symtom? Panikboken är en berättelse för den i livet stressade men framför allt för den som känner sig ha förlorat den kärna som vi kallar "jag."

Recensioner

Som skribent har den analytiske, lätt självironiske och mycket välformulerade Kaj Hedman en förbluffande förmåga att ställa sig på sidan av sitt liv... fungerar boken som en psykologisk thriller och är dessutom djupt gripande.

Tuva Korsström, Hufvudstadsbladet

Hedmans språkbriljans gör den starkt berörande boken lättläst, även om många pauser blir nödvändiga för eftertanke, för stillhet och ro.

Gusti Sandström, Vasabladet

Panikboken
Slutsåld