Sara Ehnholm Hielm och Mari Koli (red.)

Rapport från planet Mamma

Om det personliga, motsträviga, passionerade, komplicerade och mytomspunna moderskapet. Fjorton skrivande kvinnor; Tove Appelgren, Sara Ehnholm Hielm, Ida Fellman, Katarina Gäddnäs, Pia Ingström, Jenny Kajanus, Malin Kivelä, Mari Koli, Henrika Lax, Anna-Stina Lindholm, Annika Sandelin, Tiia Strandén, Mikaela Sundström och Sanna Tahvanainen; försöker i varsin antologitext och i en chatdiskussion som flödar över alla breddar få grepp om vad det betyder och hur det känns att vara mamma idag. Från muminmamman till kejsarsnitt, från nyfamiljen till förorten, från den eviga skulden till öroninflammationer - inget ämne är främmande.

Recensioner

Rapport från planet mamma är vårens bok, ett absolut läsmåste. Suget i essäerna om konsten att vara mamma och att samtidigt (be)vara sig själv är starkt. Eftersvallet i e-postdiskussionen om Mammalandia eller Planet Mamma är både omruskande, roligt och berörande. De välformulerade skribenterna sätter ord på det moderna moderskapet.

Mia Österlund, Hufvudstadsbladet

Förtrollande och klarsynt mammabok

Ulrika Milles Hufvudstadsbladet

Rapport från planet Mamma är en bok som jag fattar att jag saknat medan jag läser den. Berättelserna vävs ihop till en öm och insiktsfull helhetsbild av vad det innebär att vara mamma. Jag sträckläser mammaantologin ...

Matilda Hellman, Ny Tid

Underbar bok

Charlotta Ödman, Vasabladet

Drabbande, roligt och angeläget då 14 finlandssvenska mammor skriver om sitt moderskap ... Från och med nu är Rapport... min mamma-Bibel, en bok som jag också i framtiden tänker plocka fram ur bokhyllan för att tröstas, stärkas och glädjas av.

Pia Heikkilä, Åbo Underrättelser

Rapport från planet Mamma
Slutsåld