Åsa Mendel-Hartvig & Cara Knuutinen

Sagor om Siri

Siri tycker om verktygslådan. Det finns så många roliga saker i den. Som svängskruvare, tvärspikare och vinkelhake. Så heter verktyg.

Siri lägger spikar i en hög, skruvar i en annan hög och muttrar i en alldeles egen hög. Muttrarna tycker Siri bäst om. De är fina och kan rulla. Och så ser de goda ut.

Om man är nyfiken som Siri, nästan fyra år, kan det hända att man måste kolla om det går att stoppa in tungan i det där hålet i muttern. Men som med det mesta Siri råkar ut för går det bra till slut. Trots att muttern hamnar i magen.
Sagor om Siri utspelar sig tidsmässigt före boken Siri flyttar till landet. Nu får vi i korta kapitel läsa om familjelivet i förorten. Om Arga gubben i våningen snett under, som är både farlig och spännande. Om hästen med guldiga hovar som Siri bara måste ta med sig hem, fast den inte är hennes. Och om hur Siri krockar med Ville i pulkabacken innan de blivit kompisar med varann. Åsa Mendel-Hartvig bjuder på härliga högläsningsstunder med precis lagom mycket spänning.

Illustrerad med teckningar i svartvitt av Cara Knuutinen.
 

Recensioner

Böckerna om Siri är lagom spännande och hanterar svårare känslor på ett välbalanserat sätt även för de mindra läsarna. Sagor om Siri torde fungera alldeles utmärkt för barn från fyra år uppåt som inte kan läsa själva ännu.
Eva-Maria Björk, Österbottens Tidning

Vissa barnböcker kan man helt enkelt beskriva som underbara. Sagor om Siri är en sådan bok.
Lisbeth Rosenback, Vasabladet

Vardagsrealism för vår tid. Böckerna kretsar kring charmiga och psykologiskt trovärdiga tre-fyraåriga Siri som skildras lojalt och inkännande. De vuxna kring Siri har stor förståelse hur ett litet barn tänker och resonerar.
Maria Lassèn-Seger, Hufvudstadsbladet

Sagor om Siri
Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Provläs
Slutsåld