Charlotta Boucht

Sik, blåbär, apollofjäril

Matresa med Charlotta Boucht Det blir ingen sommar utan grillfest, picknick, lata dagar på bryggan, gröt i gryningen ... god mat och gott sällskap!
Fotograf Charlotta Boucht har rest runt med kameran bland sina vänner och lagat mat. Under sin resa besöker hon Österbotten, Lojo, Fiskars, Iniö, Hangö och Pörtö ytterst i Borgå skärgård. Kameran har naturligtvis dokumenterat maten men här finns också fina sommarvyer av hav- och insjölandskap, stämningsfulla nattbilder och olika slags som­marhus.
 
Maten i boken består av bravurnummer, recept som är utprövade och välanvända och som blivit legendariska i vän­kretsen. Här finns allt från bröd, gröt och bullar till pilgrims-musslor, gäddqueneller och goda midsommardrinkar.
 
En personlig kokbok med svindlande vackra bilder.
 
Utkommer också på finska på Schildts.
  Pressröster: Charlotta Bouchts kobok är både personlig och inspirerande, men framför allt är den vacker ... Texterna kompletteras med bilder på matlagande kockar, vackert upplagda rätter och middagar med glada personer runt trädgårdsbord eller på skärgårdsklippor. Vid sidan av matbilderna ingår stämningsfulla fotografier av landskap och miljöer.
Lisbeth Rosenback, Vasabladet
 
"En läckerhet för kokboksfreaken"
Ingeborg Gayer, Borgåbladet
 
"Gemenskapens evangelium"
Christine Saarukka, Ny Tid

Sik, blåbär, apollofjäril
Slutsåld