Åsa Mendel-Hartvig & Cara Knuutinen

Siri flyttar till landet

En perfekt första kapitelbok att läsas högt och mysa med

Siri och hennes kompis Ville sitter i gungorna på gården och försöker få fart, men det vill sig inte riktigt. 

»Vi låtsas att vi gungar jättehögt!» säger Siri. »Jag låtsas att jag gungar högre än du», säger Ville. »Jag låtsas att jag gungar högst», säger Siri. Ett litet tag låtsasgungar dom. Sen får det räcka. Det är inte så roligt att låtsasgunga egentligen. 

Sen går de hem till Siri, men där känner man knappt igen sig. Mamma och pappa och storasyster Rosa packar, för i morgon ska familjen flytta till Dalarna. 
Siri måste ta avsked av Ville, men livet på landet är fullt av nya upplevelser. Här finns Eivor och Runes gård där man kan köpa ägg och titta på kor, och i granhäcken på gården kan man bygga en koja. Det finns en sjö med grönt vatten där det inte går att bada, men i stället kan Siri bada i ett jättestort badkar med lejontassar. Oftast är det roligt att bo på landet, men mormor är så långt borta
Åsa Mendel-Hartvigs kapitelbok är en vänlig vardagsskildring där vuxna och små barn kan gå in och trivas tillsammans. Cara Knuutinen illustrerar med blick för både det stora och det lilla. En underbar högläsningsbok.

Recensioner

  

Jag känner nostalgi från min egen barndom medan jag läser. En tid då det bara var jag och min syster och allt vi gjorde tillsammans. Här plockar författaren fram tryggheten i relationer, både till den egna familjen och de människor man har omkring sig. Det är väldigt gemytligt även om konflikter och problem uppstår också men de reder alltid ut sig på bästa sätt. En riktigt måbra bok att läsa högt för sina barn.
Sanna Juhlin, bloggen Barnboksprat

Jag uppskattar att berättelsen är både vardaglig och hemtrevlig utan den lite konstlade idyll som ofta finns med i barnböcker.
Rebecca Finnberg, Västra Nyland

Hela boken är en hyllning till vardagsförhandlande föräldrar och vuxna som tar barnen i beaktande. Jag kan väl tänka mig att berättelsen om Siri kan ge en trygg och lugn högläsningsstund för små barn. Läs hela recensionen här: http://svenska.yle.fi/artikel/2015/12/27/livet-pa-landet-i-klok-liten-bok
Anna Dönsberg, YLE

Siri flyttar till landet
Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Fotograf:
Cara Knuutinen

Provläs

18.00 €

Köp