Annika Luther

Skogen som Gud glömde (Pocket)

Pocket

Skolan erbjuder en kurs som 14 elever nappar på: Tillsammans med en lärare och en vildmarksguide drar de ut i storskogen för att under en vecka lära sig leva i och av naturen. Men så börjar det gå snett. Regnet öser ner, mobiltelefonerna råkar ut för en olycka, och på vilken sida om gränsen befinner sig gruppen egentligen?

Ungdomarna konfronteras med den mänskliga naturen på sätt som ingen förutsett det blir en klassresa i ordets mångbottnade betydelse.

Den efterlängtade ungdomsboken från 2002 nu i pocket!

Recensioner

Det är doftrikt, spännande, ömsint humoristiskt och på djupet mycket allvarligt. En inkännande ungdomsroman som utspelar sig i en ovanlig och intressant miljö.

BTJ

Men bakom det kusliga och roliga finns också ett allvar. För Mirka och hennes klasskompisar innebär de yttre strapatserna även en resa i det inre. Brännande frågor om integritet och solidaritet, idealism och cynism, andlighet och maktmissbruk väcks genom det märkliga möte som väntar dem djupt inne i de ryska skogarna. På denna gudsförgätna plats får ungdomarna ett chockartat möte med en oförskönad verklighet.

Hufvudstadsbladet

Språket är rikt och flyter. Humor ger berättelsen djup och nyanser. Platserna, upplevelserna och erfarenheterna har stark autencitet.

Västra Nyland

Skogen som Gud glömde (Pocket)
Slutsåld