Ted Forsström

Teds nyare ord

Fler ord som borde finnas enligt Ted Forsström

Manualen för den nya generationens språkutöva­re! Approximativt hundra nya svenska ord vars avsaknad hittills satt krokben för homo sapiens kommunikation! 

Som en katt bland hermelinerna tog Teds nya ord ifjol in sig i de akademiska kretsarna och om­kullkastade tidigare axiom gällande såväl språklig logik som smak. Nu ramlar uppföljaren Teds nyare ord in i salongerna som en sparv i tranedansen! 

 Nya termer och påhittade fackuttryck inom specialområden som det ännu inte går att försörja sig på! 

 

 Exempelmeningar och initierade förklaringar till alla ord gör att också puckon i viss mån får ut något av boken! 

 

 Humoristiska figurer i HD-kvalitet pryder mer än ett tjog sidor! Muntra upp såväl lindebarn som geronter genom att peka på bilderna och ljuda! 

 

 Färgblind? Ta det piano! »Teds nyare ord» är garanterat gredelin, en av de få färger som når de färgblindas handikappade spektrum! 

 

 Ordkarg vid kyrkdop eller andra ceremonier? Med »Teds nyare ord» i fickan har du alltid en bonmot att gyckla till det med! 

Skandalahäst (Skandal + Dalahäst)
En inredningsdetalj som kan förstöra ett förhållande.
Jag skrev »inga skandalahästar» på listan! Om du int slänger ut jordfräsen ur vardagsrummet pronto Backlund, så blir jag din sambo vitsi in your dreams! 

Ajabajamaja (Aja baja! + bajamaja)
Olaglig, men oumbärlig urineringsplats. 

Görel hade panik och lekstugan var olåst, den fick bli dagens tredje ajabajamaja. 
 

Klimakterjärv (Klimakteriet + Terjärv)
Ett samhälle där man anses avvikande om man inte har samma värderingar som en tant i medelåldern. 

Jumbo blev alltid sorgsen när det kom fram att han bodde i ett klimakterjärv, speciellt när han tyckte så väldigt mycket om såväl sina tajta jeans som sin avvikande sexuella läggning. 

 

 

 

Recensioner

Teds nyare ord är till största delen humor och den sortens ok som de med drag av att vara litteratursnobbar inte vet hur de ska kategorisera och sortera in i bokhyllan.

Men han förtjänar respekt för sitt ordsnickeri.

Patrik Back, Vasabladet  

Teds nyare ord
Slutsåld