Jenny Björklund

Vad jag gjorde en höst

En höst passerar. 90 dagar av melankoli och försök att vara lagom. Fester. Tentor. Damm. Du.

En enslig lägenhet i studiestaden är den som bevittnar den unga kvinnans höst. Hur hon mår, vart hon går. Mot asfaltgatorna låter klackarna som om det var någon viktig som gick där.

Det finns resor också. Och ett tvång att lära sig spela gitarr illa kvickt.

Vad jag gjorde en höst är en nedräkning och en dagbok. Anteckningar från en höst som alla andra. En ung kvinnas letande efter riktning.
 
Pressröster:
"Björklunds stil håller. Hon är konsekvent från den första sidan till den sista. Det är viktigt, för annars skulle man inte låta sig föras framåt i läsningen. Suspensen håller. Det är också något i själva stämningen, den vardagsnära höststämningen i kombination med ungdomsmelankoli, men också en opretentiös och okonstlad självironi, som tilltalar mig. Någon gång mitt i hösten och boken frågar dagboksskribenten sig när de starka orden började bränna i hennes ögon. Här finns inte starka ord, däremot nog en uppriktig ambition och äkta känsla."
Barbro Enckell-Grimm, Lysmasken
 
" På det hela taget är det en intressant debutroman Jenny Björklund åstadkommit. En tidsskildring, en generatonsroman och en inkörsport som förhoppningsvis öppnar mot en fortsättning."
Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser

Vad jag gjorde en höst
Slutsåld