Nina Albrecht & Fredrika Biström (red.)

Vardagsvingar och klasskalas

En politisk pysselbok

En rolig, allvarlig, viktig och lagom vrickad bok

Gillar du att pyssla? Är du samhällsengagerad och intresserad av att påverka? Här är boken som ger dina pysselaktiviteter en politisk dimension och hjälper både dig och människorna i din omgivning att se världen ur nya vinklar. Här finns idéer för dig som pysslar på egen hand eller med barn, för dig som bjuder kompisarna på pysselparty och för dig som vill föra ut ditt pyssel i den offentliga miljön.
Nina Albrecht och Fredrika Biström bjuder på sina bästa uppslag och serverar dem med roliga illustrationer och finstilta tankeställare. Vill du tillverka smycken av gamla leksaker eller sittdynor med budskap? Vad sägs om att göra en fäll av mjukisdjur eller att pyssla fram gratulationskorten du inte hittar i pappershandeln? Vill du ställa till med klasskalas? Eller kanske du längtar efter ett par vingar att fästa på favoritkoftan då vardagen känns grå?
Tio inbjudna gästpysslare medverkar: Lotta Green, Larrie Griffis, Nadja Leham, Heidi Lunabba, Katriina Rosavaara, Joakim Stolpe, Emma Leppo, Monika Pensar, Pauliina Turakka-Purhonen och Kasper Strömman.

Följ med bokprojektets framfart här.

Recensioner

  

En viktig och lagom vrickad bok... det mesta är både roligt, humoristiskt och tankeväckande. Och själva boken är välgjord och inbjudande, med fina bilder.
Gunilla Heick, Vasabladet

Vardagsvingar och klasskalas