Pia-Maria Lehtola & Tomi Parkkonen

Vinterdrömmar

Vintern är den strängaste och samtidigt den mest barmhärtiga årstiden. Dagarna blir kortare och mörkare, men vardagen finner en lugn och kravlös rytm. Vinterdrömmar ger inredningstips för den som gillar villaliv och recept för vinterns högtider och fester. Vi besöker vintermänniskors ombonade hem och tillreder tröstemat: ingefärsglögg vid advent, Crème Ninon, Hildegards speltbröd och dadelkaka till jul, skärgårdslimpa till nyår, rosa fastlagsbullar och hjärtformade småbröd till Alla hjärtans dag.
De vackra fotografierna är tagna i Hangö i ombonade hem där man njuter av matlagning och umgänge med släkt och vänner.
Vinterdrömmar är en hyllning till långsamheten, lugnet, de sköna hemmen och det kära umgänget. En bok om återhämtningens årstid.
Pia-Maria Lehtola är programledare för kulturprogrammet Pixel i FST5 med design, mode och kulturhistoria som specialområden. Tomi Parkkonen är fotograf. De bor båda i Hangö och blir inspirerade av havet och det lugna småstadslivet.
Utkommer också på finska på Schildts.

 
Pressröster:
 
"Ljuvlig bok om vinterns fröjder"
Anne-May Wisén, Österbottens Tidning
 
"Det här är en trevlig bok att krypa upp i soffhörnet med, bläddra i och försöka drömma bort en stund nu då dagarna fort mörknar. Kanske den också kan ge inspiration till projekt att ta itu med i hemmet då det börjar våras. Vinterdrömmar är en hyllning till lugn, sköna hem och kärt umgänge. "
Lotta Sjöblad, Syd-Österbotten

Vinterdrömmar
Slutsåld