Svenskfinlands bokhandlar: Karis

Svenskfinlands bokhandlar: Karis

I sommar åker vi på turné till Svenskfinlands bokhandlar: från Lovisa i öst till Jakobstad i nordväst via Mariehamn i väst. Är du på sommarstället utan lämplig läsning rekommenderar vi varmt ett besök i din lokala bokhandel!

Först ut är Karis Bok & Papper som ligger på Köpmansgatan 24. Bokhandeln har funnits sedan 1960-talet och drivs sedan tre år tillbaka av Eva Wikström. Eva tog över efter sin mamma, som i sin tur tog drev bokhandeln sedan 1993.

Förutom ett gott urval böcker på både svenska och finska säljer Eva också kontorsmaterial, pysseltillbehör, kort och presentartiklar.

– Jag trivs med att vara bokhandlare, för böcker överraskar alltid. Man lär sig hela tiden nytt och så träffar man många människor varje dag, säger Eva.

Hon berättar att deckare, böcker om lokalhistoria och krigsböcker säljer bäst, och på sommaren speciellt pocketböcker. Också bygdens egna författare Maria Turtschaninoffs böcker är kundfavoriter. Av Schildts & Söderströms böcker har de senaste bästsäljarna varit Finland hundranånting av Alfred Backa, Anna Lindholms Projekt Ines, humorboken Tack för ditt förstånd och Sommarön av Eva Frantz.

Titta in i Karis Bok & Papper nästa gång du har vägarna förbi!