Tommy Pohjola

Tommy Pohjola nedtecknar gärna märkliga detaljer. Som journalist vid Hufvudstadsbladet skriver han i huvudsak om livet i hemstaden Helsingfors. Granskningar av stadshuset varvas med ilskna anteckningar om tokrallyt på Fredriksgatan. Allt börjar hemma, det är där vi har vår bas och historia.

 

Tommy är danad när människan påstods ha vandrat på månen. Han är född endast några årtionden efter andra världskrigets slut, har klätt sig i 1980-talets mode, lyssnat på c-kassetter och söndrat åtminstone en Rubiks kub. 

 

"Trots alla dumheter har jag min son och min sambo. Familjen är viktigast, den är allvar. Och fotboll och Jokerit", säger han.

 

Journalistbanan inleddes som rockreporter när Nirvana ägde världen. Efter avslutade studier vid Helsingfors universitet fortsatte magister Pohjola bl.a. med rapporter från skidskandalen i Lahtis och juniorernas fotbolls-VM i Buenos Aires. Under senare tid har han också utmärkt sig med reportage om och från Strömsö.

 

Förutom gästspel som reporter vid tidningens ekonomi- och sportredaktioner har han arbetat länge med olika chefsuppdrag vid Hufvudstadsbladets nyhetsdesk och Helsingforsredaktion.

 

 

 

 

Tommy Pohjola
Fotograf: Richard Nordgren Ladda ner fullstor bild