Göteborg inleder mässhösten

Mässhösten startar försiktigt i Göteborg, dit vi åker med fyra författare i bagaget. Du kan följa med mässan digitalt, information om hela programmet och biljetter hittar du här. 

 

24.9. kl. 16.45-17.15 De tjockas triumftåg

På sociala medier har kroppspositivismen blomstrat länge, men hur står det till med normbrytande kroppar i litteraturen? I Malin Eriksson Sjögärds Fat Dance möter vi Maddi som älskar att dansa och som – till klasskamraternas förbryllelse – tycker om att vara tjock. Eva Frantz skriver i Nattens drottning om Viktor, en knubbig och ensam pojke som tvingas in i ett skräckinjagande mysterium. I komikern Niclas Christoffers drastiska dystopi Losing big or losing everything dras kroppsfixeringen i samhället till sin spets i en framtidsskildring där vikten och hälsan bestämmer dina rättigheter.

Programledare: Karin Kajjan Andersson

Arr: Bonnier Carlsen, Opal och Schildts & Söderströms

Placerad dag och tid: Fre 16.45–17.15

 

25.9. kl. passet mellan 16-17

Martina Moliis-Mellberg läser i Rum för poesi

 

25.9 kl. 15.15–15.45 Dagar i karantän

Hur gestaltar man ett år vi helst glömmer? Vänligt men bestämt uppmanar Merete Mazzarella oss till att använda våra hjärnor till eftertanke och reflektion, I Från höst till höst : Dagbok från året då allting förändrades diskuterar och analyserar hon nyheter och läsning. I Hundratvå år av ensamhet av Joakim Pirinen bestämmer sig Joakim och Susanne för att flytta isär, kvar är Joakim med ensamheten och hemmajobbande. Elin Lucassi utkommer med seriealbumet Karantändagboken med bilder från Kina till Kärrtorp, som tog form medan Elin höll i och höll ut.

Programledare: Karin Pettersson

Arr: Galago, Kaunitz-Olsson och Schildts & Söderströms

 

26.9. kl. 12.30-13.00 Arbete, identitet

Otto Gabrielssons Motborgare är ett vittnesmål från en som inte velat, kunnat eller lyckats arbeta i traditionell mening. Anders Teglund tar jobb som Foodorabud när pandemin tvingar honom att hitta en ny försörjning. I Cykelbudet utforskar han klass, arbete och identitet. Han delar fackförbund med konstnären Ulrika Linder som har skrivit Återvinningscentralen . Hur stor del av vår identitet styrs av vårt arbete, eller frånvaron av arbete?

Programledare: Peter Fröberg Idling,

Arr: Galago, Teg och Schildts & Söderström