Pensionärsmakten på Wasa Teater

Pensionärsmakten på Wasa Teater

Den populära bokserien Patrik och Pensionärsmakten av Malin Klingenberg och Joanna Vikström Eklöv har premiär på Wasa Teater!

Klingenberg har skrivit de sex böckerna i serien. Hur har du varit involverad i manusarbetet?

– Manusförfattaren Hanna Åkerfelt har gjort en jättefin bearbetning av böckerna för att den ska passa scenen. Joanna och jag fick också sitta med på kollationeringen, när skådespelarna läser igenom manuset första gången, och fick ge tips om hur vi uppfattar vissa karaktärer.

Vem skulle du spela om du var en karaktär?

– Svår fråga, jag har aldrig spelat teater. Men kanske Pensionärsmaktens ordförande Bengta-Louise. Hon är både mäktig och rolig.

Bi-Keps, Holly Moms, Irene… det finns ju en massa skurkar och elakingar i böckerna – vem är din favorit?

– Bi-Keps är min favorit, han är en perfekt blandning av snäll och dum och blåst och smart. Fast när jag tänker efter skrattar jag nog mera åt honom än med honom.

Och avslutningsvis – det blir urpremiär på lördag 18.3. Hur känns det att se dina och Joannas karaktärer på scenen, levandes ett helt eget liv?

– Otroligt spännande! Jag ser verkligen fram emot premiären. Scenografin och kläderna ser helt otroliga ut, jag vet att skådespelarna kommer göra ett superfint jobb. Det känns stort att en berättelse som bara fanns inne i mitt huvud från början, nu har fått en helt ny form.