Svenskfinlands bokhandlar: Sibbo

Svenskfinlands bokhandlar: Sibbo

I sommar åker vi på turné till Svenskfinlands bokhandlar: från Lovisa i öst till Jakobstad i nordväst via Mariehamn i väst. Är du på sommarstället utan lämplig läsning rekommenderar vi varmt ett besök i din lokala bokhandel!

Sibbos bokhandel hittar man på Stora byvägen 27 i Nickby.  Den drivs av Birgitta Henriksson-Broman sedan sexton år tillbaka. I samband med att Birgitta tog över ökade hon på mängden böcker i bokhandeln – den tidigare ägaren hade också naturkostprodukter till salu, men det fortsatte inte Birgitta med. Däremot fick pyssel- och hobbysaker då mera utrymme än tidigare, och idag har hon dessutom också presentartiklar till salu.

– På en liten ort fungerar det tyvärr inte bara med böcker, men med en lämplig mix går det runt, säger Birgitta.

Det bästa med att driva en bokhandel är enligt Birgitta att vara sin egen chef: att få göra saker på sitt eget sätt, men också ta ansvar för det man gör på ett annat sätt än om man är anställd. Och så böckerna förstås!

Bästsäljare i Sibbo de senaste åren har varit sådana berättelser som utspelar sig i trakten: Johanna Holmströms Hush baby sålde väldigt bra, och av de finska böckerna Christian Rönnbackas Rakennus 31. Birgitta berättar att hon säljer böcker från a till ö – jämnt av allt. På hösten räknar hon med att en bok kommer att toppa listorna också i Sibbo, nämligen Kjell Westös Den svavelgula himlen.

Stöd din lokala bokhandel – handla hos Birgitta!