Pressmeddelanden

Schildts & Söderströms - senaste pressmeddelandena Senast publicerade pressmeddelanden.

  • medusa är ett möte mellan poesi och naturvetenskap
    6.9.2024 kl. 8:08

    Genom maneten, vars livsform är närmast obegriplig, utforskar Moliis-Mellberg vad som händer när det vetenskapliga språket bryts ner och blandas med poesi. "Det naturvetenskapliga språket strävar efter exakthet, medan poesin rör sig i det abstrakta. Ändå föds båda språken ur samma längtan efter förståelse," säger Moliis-Mellberg. Hon beskriver sitt arbete som en process där dessa skilda världar flätas samman, luckras upp och skapar något helt nytt.

  • Ny roman av Petter Sandelin utforskar förbjuden kärlek mitt i kriget
    3.9.2024 kl. 10:01

    Petter Sandelins nya roman Skott är en berättelse om förbjuden kärlek under fortsättningskriget. Soldaten Tallgren och hans kamrater försöker uthärda en monoton och brutal vardag vid fronten. I centrum står relationen mellan Tallgren och Ståhl. En man med en profil som huggen i marmor och grova händer. En man som förändrar allt med sitt leende.

  • Philip Teir ritar en båge från 1990-talet till idag
    29.8.2024 kl. 7:51

    Philip Teirs nya roman "Eftermiddag i augusti" sträcker en båge från 1990-talet till nutid. Romanen utforskar hur vår egen livshistoria är sammanflätad med de människor som korsar vår väg; det är en uppväxtskildring om Jakobstad, recessionens 90-tal, sena kvällar framför MTV, och om hur kulturen griper in i våra liv och förändrar oss i grunden.