fbpx

S&S ger ut tredelad feelgoodserie av Michaela von Kügelgen


Michaela von Kugelgen

Hon har etablerat sig som författare, skrivinspiratör och journalist. Nu står det klart att Michaela von Kügelgen skriver en helt ny tredelad feelgoodserie för S&S.

Serien, som består av tre böcker, utspelar sig på den fiktiva ön Halsterö i Stockholms skärgård. Hit kommer Thomas och Louise från vitt skilda bakgrunder för att jobba på det lilla pensionatet Villa Hilda. Men Halsterö är både geografiskt och socialt isolerat, och livet i skärgården är inte alltid idylliskt.

– Boken handlar om det svåra i att vara människa bland andra människor, säger von Kügelgen.

– Men också om hur relationer får oss att växa. På Halsterö möts människor som kanske är lite trasiga, men som hittar tillbaka till livet tillsammans. Förläggaren Mirjam Ilvas, som läste manus för den finska utgivningen, sa: ”Jag får ju Mamma Mia-vibbar av det här!” Det kändes helt rätt, säger von Kügelgen.

Schildts & Söderströms förläggare Martin Welander sträckläste manuskriptet under sommaren.

– Jag tyckte att det passade perfekt som semesterläsning. Det ska bli spännande att få jobba med den här fina bokserien, säger han.

Den första boken i serien, Sommar på Villa Hilda, ges ut i juni 2025, och del två och tre planeras till februari respektive september 2026.

Serien ges ut på finska av Kustantamo S&S.