Jenny Björklund

I mitt skrivande drivs jag av att undersöka och försöka förstå känslor och beteenden jag möter, både hos mig själv och hos folk i min omgivning. Utförliga beskrivningar av miljö och karaktärer får ge vika för rytm och snabb rörelse framåt. Dels är det så jag upplever tillvaron, dels tror jag att läsaren på det viset kan hitta mycket mellan raderna.

Jag är författare och journalist. Mitt första försök till bok skrev jag redan i dagis, om två möss som går på kafé. Under skoltiden fortsatte jag att skriva med stor förtjusning men det var först under kursen Litterärt Skapande 2008-2010 som mitt skrivande verkligen tog fart.

Hösten 2010 utkom min första roman Vad jag gjorde en höst. Den handlar om en relativt händelselös men omvälvande höst i en studerandes liv, om tiden som hela tiden tickar framåt och om att bara glida med. I min andra bok Bara gå (2012) står däremot flykten i fokus, här är huvudpersonen på väg bort från allt som kunde bli stabilt, och till en viss del från sig själv också.

 

Jenny Björklund
Fotograf: Eva-Stina Kjellman Ladda ner fullstor bild