Våren 2023

Våren 2023

Schildts & Söderströms litterära vår skämmer bort läsaren med medryckande underhållning, läsvärd lyrik och busiga barnböcker. Svenskfinlands kändaste radioprogram dokumenteras äntligen i bokformat och för spänning står den efterlängtade fjärde delen av Eva Frantz serie om polisen Anna Glad.

Ungen min får du aldrig

Likt i de tidigare romanerna med polisen Anna Glad finns det många frågor som söker svar i Ungen min får du aldrig. Vart har skolsekreteraren Yrsa Manner försvunnit? Varför svämmar avloppsbrunnen över i stadens populäraste lekpark? Döljer det rivningshotade Holmborgska läroverket en verklig konstskatt? Anna Glads sambo Tomas är en klippa, men är han inte lite väl engagerad i sin nya vän Mimmi Sandbergs familjesituation?

Apelsinfågeln

Moekko har slutat gå ut. Ensam i sin lägenhet i Osaka livnär hon sig på apelsiner, natto och män. Chinatsu förser henne med både det ena och det andra.

I en annan stad har Yasuko bestämt sig för att genomgå en förvandling. Hon ska äntligen bli den bästa versionen av sig själv. I samma stad bor också Yuta, som tror att hans fru bedrar honom. Under en nattlig promenad ser han ett lysande skepp som kan vara början på ett nytt liv.

Den smarta debuten Apelsinfågeln av Julia Mäkkylä tar oss till ett sinnligt Japan.

Världen är min

Edith Södergrans poesi behöver ingen introduktion. Mindre känd är hon som fotograf, trots att den samling fotografier hon efterlämnade är stor och konstnärligt intressant.

Agneta Rahikainen och Eira Sillanpää har valt de mest spännande av Södergrans fotografier och parat ihop dem med ett urval av hennes poesi i Världen är min.

Naturväktarna

Kan älgar anfalla människor? Kan ormar klättra? Ska fågelholken städas? Vilken insekt sticker värst? Under mer än fem decennier har lyssnarnas frågor till Naturväktarna varit av många slag. Och experterna i Svenskfinlands mest älskade radioprogram har nästan alltid kunnat ge ett svar. I den här boken har vi samlat de intressantaste frågorna och svaren. Här finns också berättelsen om hur programmet kom till och hur det utvecklats sedan starten 1971. Naturväktarna skrivs av Tove Virta och illustreras av Herta Donner.

Ljusligheter

En tussilago, ett lasersvärd och Baskervilles rysliga hund. Från ljus till kusligheter och tillbaka igen blir det när Hanna Lundström och Maija Hurme äntligen ger den nya diktsamlingen Ljusligheter för poesiälskare i alla åldrar.

Glöm regnet ute och låt litteraturen värma dig medan du bläddrar i den pinfärska katalogen här. Katalogen finns också som bilaga och alla böcker kan sökas upp på vår webbplats. Gillar du doften och känslan av tjockt kvalitetspapper mellan fingrarna? Då kan du beställa ett fysiskt exemplar av undertecknad.

Vårt finskspråkiga systerförlag Kustantamo S&S vårutgivning hittar du här.