Våren 2024

Våren 2024

Schildts & Söderströms vårutgivning är som tax free-butiken på Sverigefärjan, det finns något för alla. Vill du strunta i de snitsiga försäljningstexterna nedan kan du själv bläddra i katalogen.

Soldat nr 13. Ralf Sirén och kriget i Ukraina av Marcus Lindqvist är en unik berättelse om en av de första internationella soldaterna som deltog i kriget mot Ryssland.

Zandra Lundbergs roman Sol över mörka gärden handlar om fem generationer kvinnor. I allas liv finns en hel del våld och mörker, men kanske det ändå kan ordna sig till slut? Eller enligt Lundbergs ord: Boken handlar om Line som växer upp med sin mormor och hur det manshat som sipprar ner i generationerna påverkar Lines liv.

Hurdana spår sätter det i ett barn när mamma väljer gud framöver barnet? Debuten Parasit av Catariina Salo är en berättelse om att ha en mamma, om att vara en mamma och om att tappa bort sig själv.

Ulrika Hansson har skrivit den historiska romanen Det är inte synd om Edna Svartsjö. Edna lever i Terjärv år 1915. Stora samhällsomvälvningar kan redan anas, tecken i tiden är Amerikaemigrationen, förryskningen och jägarrörelsens framväxt.

Rymlingarna är en fristående fortsättning på Malin Klingenbergs och Maria Sanns succébilderbok Främlingarna. Nu är det dags att lämna dagiset, men hur ska det riktigt gå till?

Ta gärna en titt i vårkatalogen för flera godbitar.