Ulla Donner

Skiten

Alla är vegetarianer och feminister och kan jobba med sådant de verkligen tror på. Eller är det bara samma gamla skit i ny förpackning? Några arbetskompisar på reklambyrån Dream Hackers Disruption Agency går på after work efter att de fått veta att de kanske kommer att få sparken följande dag. Samtalet rör sig kring frihet: frihet gällande jobb, livsval, konsumtion och framtid.
På jobbet håller de på med en reklamkampanj för Porv.
Porv är en potatisproteinbaserad korv som kommer att skriva köttsubstitutshistoria. Problemet är bara att potatis inte innehåller så värst mycket protein. Även för detta finns en innovativ men farlig lösning.
Skiten är rolig, kritisk och politisk, den handlar om kapitalism och potatis och lockelsen att spola ner sej i toaletten.
 

Recensioner

Skiten ett konstant flöde av idéer och kommentarer. Det finns knappt någon sida som inte innehåller någon form av underfundig samhällskritik eller träffsäker beskrivning av populärkulturella fenomen.
Lotta Green, Svenska Yle
 

Mycket läsvärd serieroman!
Hanna Lager, Feministbiblioteket.se

Ulla  Donner täcker med sina två böcker alltså in det som med blivit den svenska serieboomens paradgrenar: själslig angst respektive samhällskritik.
Anna-Lina Brunell, Hufvudstadsbladet

Det är en rolig, mörk och alldeles fantastiskt njutbar upplevelse att läsa och titta sig igenom Skiten.
Lisa Lindell, Österbottens Tidning

Med en grafisk minimalism, ett öga för detaljer och ett absolut gehör för den skruvade samtid vi lever i seglar finländska Ulla Donner upp som en av de mest intressanta serietecknarna just nu. 
Alexandra Sundqvist, Dagens Nyheter

 

Skiten
Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

Ulla Donner

Fotograf:
Ulla Donner

24.00 €

Köp