Elin Löf

Jag föddes i en liten by på landet och växte upp med känslan av att allt är möjligt. Vi byggde kojor i skogen och levde oss in i fantasivärldar av alla de slag. Att cykla hem mörka vinterkvällar längs den oupplysta gränden blev ibland mer och ibland mindre läskigt, beroende på vad man fantiserade om att gömde sig i skogarna just den kvällen.

Så länge jag kan minnas har kreativt skapande löpt som en grov, röd tråd genom mitt liv. Att se något som börjat som en obetydlig, liten idé växa fram och ta fysisk form är närmast beroendeframkallande. I den processen trivs jag allra bäst och så kommer det nog alltid att vara.

När det kommer till text och bild, har barnpubliken alltid fascinerat mig särskilt mycket. Under mina bildkonststudier fick jag möjligheten att illustrera text för barn och sedan dess är jag fast. Det känns både spännande och skrämmande att skriva och illustrera för en så fantastiskt ärlig och lekfull publik. Att skapa något som för en stund låter läsaren få en glimt av en annan röst, ett annat perspektiv eller en annan värld är den största inspirationen i mitt arbete som barnbokskreatör.

Vad är kärnan i ditt konstnärsskap?
Jag vill sprida värme, kort och gott, genom både text och bild. Människan och hennes relationer är min utgångspunkt såväl inom litteraturen som bildkonsten. Där finns en oändlig källa för inspiration.

 

Elin Löf
Fotograf: Linda Tallroth-Paananen Ladda ner fullstor bild