Juha Kanerva


Juha Kanerva (s. 1965) on toimittaja ja tietokirjailija, joka tunnetaan Ylen aamun Jälkihiki-ohjelman keskustelijana. Hänen kirjoittamansa Urheilulajien synty valittiin Vuoden urheilukirjaksi 2012.

Miksi kirjoitat?
Lapsuudessani minulla oli kaksi erityisen tärkeää paikkaa: kirjasto ja urheilukenttä (talvisin urheilutalo). Lukeminen kiinnosti kovasti jo nuorena, mutta innostus kirjoittamiseen syntyi vasta yliopisto-opintojen jälkeen 1990-luvun alussa. Saatuani ensimmäiset tekstit julki lehdissä rohkaistuin myös kirjojen tekemiseen. Alku oli haparoivaa, mutta aiheet läheisiä ja tärkeitä. Kun siirryin 2000-luvun alussa Urheilumuseon informaatikon tehtävästä toimittajaksi, kirjoittamisesta tuli rutiinia ja kirjojen työstämisestä tapa, josta en ole osannut luopua.

Miksi kirjallisuus on tärkeää?
Kirjallisuus avaa ihmisen mieleen maailmoja, joita ei muilla keinoin pysty loihtimaan. Lapsen suurin rikkaus on mielikuvitus ja kyky irtautua arkitodellisuudesta fantasioiden avulla. Tietokirjailijana tätä ei voi oikein harrastaa, mutta lukijana pystyy nauttimaan romaanitaiteen tai runouden kuvitelluista maailmoista.

 

Följ i sociala medier

Fotograf: Miikka Pirinen

Till pressrummet

Verk