Peppe Öhman

Ett himla tjat om hästar

Ny serie för hästfrälsta i slukaråldern

Majas mammor vill absolut att Maja ska åka på ridläger, för de älskar hästar och allt som har med dem att göra. Maja tycker att hästar är skrämmande och otäcka med sina tunga hovar och stora tänder. Det blir knappast bättre av att en obehaglig gås mordlystet vankar omkring på stallets ägor. Tänk att bli dödad av en gås !
På ridlägret träffar Maja de retfulla tvillingarna, den trevliga Robin, ridläraren Kaj och hans snälla fru Susanne. Framförallt får hon träffa en häst som verkar avsky barn. Det är Frank, Majas sköthäst på ridlägret.
Ett skrämmande, nattligt äventyr får Maja att inse att hon vågar mer än hon tror, och att Frank kanske inte är så tokig att ha att göra med i alla fall.
Ett himla tjat om hästar är första delen i Peppe Öhmans sympatiska och roliga serie om Maja och Frank.
 

Recensioner

Ett himla tjat om hästar är en mysig och stundvis rolig bok, som innehåller en lämplig mängd spänning för riktigt unga läsare. // Eftersom den första boken långt bygger på Majas rädsla för hästar blir det intressant att se hur Öhman lyckas tvista till del två då Maja ju nu har övervunnit denna rädsla. I Ett himla tjat om hästar glimtar stundvis humoristiska drag till, som jag hoppas se mer av i uppföljaren. 
Sara Pollesello, Ny tid
 

Ett himla tjat om hästar

18.00 €

Köp