Lena Frölander-Ulf

Lena Frölander-Ulf

Jag, Fidel och skogen

5,00 

–72%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
5,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Recensioner för pappersboken Detta är en berättelse om skogen, om mörkret och om att möta sina rädslor och bli starkare av det. Rebecca Finnberg, Västra Nyland Lena Frölander-Ulf återvänder till den skrapkartongsteknik med vilken hon gjorde bilderna till Mörkerboken (2009) och firar än en gång triumfer. en helgjuten bilderbok om att möta sina rädslor och övervinna dem. Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet Nominerad till Finlandia Junior -priset 2016 med motiveringen "En fängslande bilderbok om ett barn som åker med till stugan, trots att havet, blåsten, skogen, och att kissa i den, känns skrämmande. Den magiska skogen, dess märkliga varelser och fantasieggande detaljer skildras med barnets ögon. Den lilla vandraren övervinner sin rädsla och hittar sina egna gränser. Bokens mörktonade illustrationer är skickligt gjorda i skrapteknik och akvareller. De talar till både barn och vuxna med sin humor och visdom." Nominerad till Runeberg Junior 2017 En lämpligt spännande bok om rädslor. Mörkret kryper in i bilderna och fantasin flyger under en helt vanlig tur till stugan. Fina, annorlunda "skrapillustrationer". Ett helgjutet konstverk där trygghet och äventyr existerar sida vid sida. Där ute finns mörkret, kvällen och natten, men också det fantastiska äventyret och stjärnorna. Illustrationer som öppnar nya världar för läsare i olika åldrar.

Urvalsjuryns motivering

Lena Frölander-Ulf återvänder till den skrapkartongsteknik med vilken hon gjorde bilderna till Mörkerboken (2009) och firar än en gång triumfer. … en helgjuten bilderbok om att möta sina rädslor och övervinna dem.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet

Nominerad till Finlandia Junior -priset 2016 med motiveringen "En fängslande bilderbok om ett barn som åker med till stugan, trots att havet, blåsten, skogen, och att kissa i den, känns skrämmande. Den magiska skogen, dess märkliga varelser och fantasieggande detaljer skildras med barnets ögon. Den lilla vandraren övervinner sin rädsla och hittar sina egna gränser. Bokens mörktonade illustrationer är skickligt gjorda i skrapteknik och akvareller. De talar till både barn och vuxna med sin humor och visdom.

"

Nominerad till Runeberg Junior 2017 En lämpligt spännande bok om rädslor. Mörkret kryper in i bilderna och fantasin flyger under en helt vanlig tur till stugan. Fina, annorlunda "skrapillustrationer". Ett helgjutet konstverk där trygghet och äventyr existerar sida vid sida. Där ute finns mörkret, kvällen och natten, men också det fantastiska äventyret och stjärnorna. Illustrationer som öppnar nya världar för läsare i olika åldrar.

Urvalsjuryns motivering

Detta är en berättelse om skogen, om mörkret och om att möta sina rädslor och bli starkare av det.

Rebecca Finnberg, Västra Nyland
Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515238078

Utgivningsår

2016

Format

Hårda pärmar, Ljudbok

Sidantal

38

Ljudfils längd

Åldersgrupp

3-6

Författare

Lena Frölander-Ulf

Illustratör

Lena Frölander-Ulf

Uppläsare

Malou Zilliacus