Hiroko Motai (text) & Marika Maijala (bild)

Miljoner biljoner julgubbar

Äntligen får vi förklaringen till hur julgubben hinner till alla hem!

För länge sedan fanns det bara en julgubbe i hela världen. På den tiden var människorna och barnen få, så julgubben hann dela ut presenter till alla barn under en natt. Men ju flera barn det föddes desto flera hem skulle julgubben hinna till. Säcken med klappar blev allt tyngre och renarna behövde vila, så julgubben bad om att få förvandlas till två. De två julgubbarna var hälften mindre men klarade av utdelningen dubbelt så snabbt som en. Snart räckte det inte med två, utan gubbarna blev fler och fler och mindre och mindre tills de var en miljon biljon.

Boken Miljoner biljoner julgubbar finns med på alla designers drömlista, Vuoden huiput 2014 shortlist, i klassen illustrationer.

Kommittén för Finlands bokkonst utsåg Miljoner biljoner julgubbar till en av år 2014 vackraste böcker i Finland. Med motiveringen: Virtuost ruffiga och transparenta bilder i krita bestämmer utseendet på denna förtjusande bok. De pyttesmå textspalterna är placerade nästan fast i bilderna eller kanterna på sidan. Layouten växlar från en helsides halvgrå stadsimpression till en nästan tom sida med bibehållen kontrollerad och rolig stil.

Miljoner biljoner julgubbar

5.00 € 18.00 €

Köp