Rigelstenen

22,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Historien följer en intrikat berättad intrig, karaktärerna ställs inför kvistiga problem och deras finurliga lösningar skapar en stark känsla av trovärdighet i handlingen. De mörka och dystra inslagen kommer inte åt att dominera berättelsen. Tvärtom bjuder romanen på fina skildringar av vänskap och sammanhållning, och särskilt skildringen av trevande men ack så intensiv kärlek är kärnfull, för att inte säga inspirerad.

Lasse Garoff, Svenska Yle

Rigelstenen är en stark bladvändare för unga läsare med dragning till skräckhistorier, mysterier och fantasy. Förutom tidigare nämnda Cooper finns här nickar till Stephen­ King och en ansats till kosmisk skräck à la H.P.

Lovecraft Janne Wass, Ny Tid

Med sin debutroman visar Sebastian Nyberg att även han som historieberättare är värd att uppmärksammas. Har ni inte läst ”Rigelstenen” redan är en mörk novemberkväll en utmärkt tid att krypa ner i soffan och låta sig sugas med i ett nervkittlande äventyr.

Sofia Sjö, Åbo Underrättelser

Med tanke på myllret av involverade personer, tider och platser, ska Nyberg ha en eloge för att hans huvudkaraktärer inte blir platta stereotyper och sammanhangen styltiga kulisser. Den starka vänskapen och lojaliteten mellan ungdomarna är fint skildrad. Nybergs tajta intrigbygge levererar upprepade överraskningar, vilket genererar ett lustfyllt lässug. Det rafflande och filmiska greppet är pepprat med suggestiva miljöer (myren), magiska föremål (stenar), hemliga ord och en riktigt otäck varelse kallad "pojken med näbb".

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
Författare
Sebastian Nyberg

Sebastian Nyberg är född 1971 i Sibbo och bor i Helsingfors. Han är diplomingenjör och kanske mest känd som serietecknare. Ett patologiskt intresse för fantasy, mysterier och science fiction i barndomen satte sina spår och ledde till att han nu för tiden skriver äventyrs- och fantasyromaner för barn, tonåringar och

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515253132

Utgivningsår

2021

Format

E-bok, Ljudbok

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

12-15

Författare

Sebastian Nyberg

Uppläsare

Marco Lindholm