Springa som vinden

22,00 

–28%
Lägsta pris under senaste 30 dagar:
22,00 €
Artikelnr: N/A Kategorier: ,
Recensioner

Wilma Möller är en driftig författare, som igen har lyckats skapa en medryckande hästbok med en hel del livskunskap, en kombination som säkert tilltalar och har något att ge hästintresserade ungdomar.

Janet Wallsten, Österbottens tidning

Efter debuten har Wilma Möller gett ut två spänningsböcker som också utspelar sig i hästmiljö – Kaamos (2021) och Mysteriet på Prästön (2023). Berättelser som befäst författarens position i den finlandssvenska ungdomslitteraturen som en god stilist med stor erfarenhet och gedigen kunskap om hästsport, ett skarpt öga för detaljer och ett sjätte sinne för hotfulla stämningar. (...) Det är kanske just i frågor som handlar om moral och etik som det bränner till i Springa som vinden – inte minst när Wilma Möller skriver om galoppsportens mörkare sidor och riktar kritik mot sportens hänsynslösa och krassa syn på hästar som slit-och-släng-varor.

Marit Lindqvist, Svenska Yle

I den fristående uppföljaren till debuten Allt att vinna (2010) visar Möller åter sin förmåga att sätta ord på lusten och passionen till ett liv på hästryggen. (...) Möller skriver så medryckande att dramat genast griper tag och lockar till sträckläsning.

Maria Lassén-Seger, Hufvudstadsbladet
Författare
Wilma Möller

Wilma föddes år 1998 och är uppvuxen i Öja, Karleby. Efter studenten flyttade hon till Umeå för att gå samhällsvetarprogrammet, med inriktning på freds- och konfliktstudier. Hon blev utexaminerad våren 2020, samma år som hon debuterade som författare med Allt att vinna. Sedan dess har Wilma flyttat till Vasa, där

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515260949

Utgivningsår

2024

Format

E-bok, Häftad

Sidantal

Ljudfils längd

Åldersgrupp

12-15

Författare

Wilma Möller