Anna Gullichsen

Cara Knuutinen

Cara Knuutinen

Saga Blom kollar in våren

18,00 

Lägsta pris under senaste 30 dagar:
18,00 €
Artikelnr: N/A Kategori:
Recensioner

Det är alldeles varmt i mitt hjärta. Gott, glatt och ljuvt hoppfullt. Saga Blom kollade in våren och spred lycka i mina sinnen. Den tredje bilderboken om Saga Blom är sällsynt ljuv läsning. Känslan som vilar över berättelsen är närmast poetiskt vacker medan handlingen är tydlig och konkret. … Den mest sympatiska och vackra finlandssvenska bilderbok jag sett på väldigt länge. En vacker hyllning till vår och vänskap. Pia Siegfrids, Vasabladet Boken lämpar sig alldeles utmärkt i lågstadiets första klasser som introduktion till temat våren. Den förmedlar fina vårkänslor och inspirerar säkert alla små naturforskare att hitta egna vårtecken i omgivningen. Boken avslutas med några recept på nässlor och en lista där man kan dokumentera vårens ankomst. Camilla Lindberg, Västra Nyland … man kan förnimma den tidiga vårstämningen, bilderna är helt underbara med vårens färger i akvarell. Det blir så levande att en doft av rå, frisk vårluft slår emot mig från bokens sidor. Monica Borg-Sunabacka, Österbottens Tidning Knuutinens behagligt stämningsskapande illustrationer förstärker intrycket av en tidlös idyll. Mia Österlund, Hufvudstadsbladet Anna Gullichsen har igen fått till det med en text som jag tycker fungerar både stilistiskt och emotionellt, och jag gillar Cara Knuutinens illustrationer. Hon är speciellt duktig på att teckna stämningar och känslolägen.

Sofia Torvalds, Kyrkpressen

 

 
Som de andra böckerna om Saga Blom, är även denna bok väldigt pedagogiskt upplagd med faktarutor om fåglar, matrecept och en lista där barnen kan kryssa av vårfåglar och vårtecken. Läs hela recensionen av författaren och konstnären Laura Popa: http://www.laurapopa.

se/2014/07/saga-blom-kollar-in-varen/
Illustratör
Cara Knuutinen

Cara Knuutinen är född i Helsingfors och bor på Degerö. Hon är magister från Konstindustriella högskolan, lärare i konstfostran och jobbar nu på heltid som illustratör Knuutinen har förutom ett flertal läromedel för bl.a. WSOY och Schildts & Söderströms (bl.a. Läseboken -serien) illustrerat även naturböcker för barn och bilderböcker och

Läs mer

Ytterligare information

Ytterligare information

ISBN

9789515227935

Utgivningsår

2011

Format

Hårda pärmar

Sidantal

28

Ljudfils längd

Åldersgrupp

Författare

Anna Gullichsen

Illustratör

Cara Knuutinen